Recept

Här samlar vi våra mest efterfrågade recept från våra besökare.

Saknar du något recept, hör gärna av dig. Våra kockar och trädgårdsmästare delar gärna med sig av sina fantastiska kreationer, såsom såser, safter, maträtter, fotbad.. I det enkla bor det vackra.

 

Trädgårdsmästarnas rossaft

Under rosdagarna bjuder våra trädgårdsmästare på den ljuvligaste ros-saft. En läskande, och inte så söt, saft gjord på rosblad och citroner. 

Prova att göra själva, här följer recept. Varsågoda.

 

ca 50 rosor

2-3 citroner, skrubbas och skäres i skivor

1,5 kg socker

30 g vinsyra

2,5 l kokhett vatten

 

Varva rosblad, socker, vinsyra och citroner i ett stort kärl.

Häll över hett vatten.

Låt stå och dra i tre dagar.

Sila saften och njut. 

 


 

Kockens Rödbetscreme

 för ca 4 personer

 

3 rödbetor

ca 5 dl creme fraiche 

 

Skala och skär rödbetorna i mindre bitar.

Rosta i ugnen med olivolja, salt, peppar, timjan och honung, till de är mjuka. Ca 20 minuter.

Låt svalna.

Mixa med matberedare till en slät smet.

Blanda i creme fraiche eller turkisk yoghurt.

För en tjockare creme, tillsätt majonnäs.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

 

 

Wij Limpa

Receptet är baserat på 1 st. limpa


1l  filmjölk
2,5dl mörk sirap
2 tsk bikarbonat
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
Blanda allt till en slät smet
1 dl aprikoser
1 dl linfrö
1 dl valnötter
1 dl solros kärnor
Mixa sedan allt lite grovt eller ha nötterna och frukterna som det är efter eget önskemål. Kan även ha i blåbär om man vill.
Baka sedan av den på 170 grader i mellan 45 - 60 minuter beroende på hur pass bra varmlufts ugn man har där hemma.
Limpan skall ha en temperatur av 90 grader i mitten när den är färdig.

Hoppas det ska smaka.