ÅRETS UTSTÄLLNINGAR          Pågår 4 juni - 10 september 2016

Utställning i Ateljén

Växternas Kärleksliv

(Herbarium amoris)

En hyllning till Carl von Linné.


Edvard Koinberg

Född 1964 i Stockholm, Sverige

Frilansfotograf och grafisk formgivare sedan 1989. Typiska fotografiska uppdrag innehåller allt från produktbilder och inredningsbilder till dokumentation. Koinberg har också skapat grafiska mönster för trycksaker, utställningar mm. De senaste tio åren har Koinberg fokuserat på personliga projekt, där växter och trädgårdar är återkommande teman. Detta har resulterat i ett antal utställningar.

 

"Tragopogon pratensis"


 

Utställning i Herrgården

Piel

(Hud på svenska)

 

Liliana Ponce de León

Född 1951 i Bogotá, Colombia

Lilliana Ponce de León, konstnär från Colombia baserade i franska Medelhavet, visar delar av sin senaste samling "Piel" som innehåller mestadels porträtt och nakenstudier som för tankarna till antika mänskliga figurer från en svunnen tid. Hennes målningar är av en sällsynt styrka och uttrycker en slags återgång till ursprunget för mänskligheten som ett sätt för konstnären att vidröra sitt eget inre.


 

"Cecilia la hermosa"

(Beskuren)

 

Utställning i Kulturladan

SKOGSRUM

 

Roger Karlsson

Landskapsfoto från Gästrikland av Roger Karlsson, bosatt i Åmot.
Hans skogar är inte de milsvida vildmarkerna, utan skogsdungarna och mellanrummen i kulturlandskapet. Bilderna väcker en känsla av naturen som ursprung för vårt behov av det okända, vår längtan efter något större, förtrollat. I utställningen visas ett personligt urval bilder på temat skog från sex års arbete.

 

 

Utställning i Tröskladan   

Skogen sjunger     

En skog i textila tekniker med barnen i centrum.
32 konsthantverkare i alla åldrar har skapat en skog i textila tekniker; virkning, stickning, ryat broderat mm. En fantasifull och inspirerande upplevelse för små och stora, en skogspromenad bland myror, myrstack, stubbar, stenar, träd, fåglar, fågelbon, fågelholkar och svampar.

Projektledare: AnnMargret J Pettersson.

 

I samarbete med Konst och Landskap och KNAK.

Mer information www.konstochlandskap.se

 

 

KNAK - kreativ naturkontakt

Arrangeras av föreningen Konst & Landskap.

 

KNAK - kreativ naturkontakt, för barn och vuxna 

Har spindlar mustasch? Vilken trädstam är lenast?  Vilka pinnar kan vi fläta med? Hur många gröna färger finns det? Vilka knoppar luktar mandel? Experimentera, undersök, och skapa i naturmaterial med våra handledare, varje lördag kl. 13 i sommar! Föranmälan kan göras i utställningen som är öppen alla dagar från 4 juni. Här finns inspiration till vad du kan göra i naturen under besöket på Wij Trädgårdar eller i någon skogsbacke där du bor.
Mer information på www.konstochlandskap.se


 

Utställning i Växthuset Örtagården och i Orangeriet

Pelargoner

 

Pelargonens historia,

sticklingar och skötselråd. Hela växthuset är fyllt med vanliga och ovanliga, vackra och väldoftande pelargoner. Handelsträdgården har pelargoner och sticklingar till försäljning.

 

Utställning och verkstad i Snickarboden

H.E.M slöjd

 

Hantverk från Gästrikland.

Träebenisten Hans Eriksson snickrar och snidar i vår gamla snickarbod
Titta in här för mer bilder och info.


Utställning i Tröskladan

Ockelbo Expo

 

I röda ladan, vid Turbin Konsthantverk och Lilla Entrén, hittar du Ockelbo Expos utställning av Ockelbo skotrar och båtar.