FÖR ALLA BARN

Barnen har mycket att upptäcka på Wij Trädgårdar. Välkommen hela familjen, det finns något för er alla!


Barnens Trädgård med Barnens Trädgårdsvandring  och ABC-Landet

Barnens Trädgårdsvandring är en upptäcksfärd i trädgården för hela familjen! Här kan vuxna och barn tillsammans få möjlighet att upptäcka kryp, blommor och små varelser som man annars kanske inte skulle lägga märke till. Vandringen är full av små utmaningar och uppdrag längs med stigen. Håll alltid ögonen öppna! Du får en karta med uppdrag och utmaningar i Entréerna när du kommer.

 

På halva vägen av trädgårdsvandringen kommer du till våra trädgårdsgrisar och till Barnens Trädgård och

vårt ABC-Land. En upptäcktsfärd i det gröna med slingriga gångar, kojor, ramsor och utmaningar. Här kan du stor som liten få tid att njuta av dofter, blommor, grönsaker med ett pedagogiskt och finurligt innehåll.

 

I ABC-landet har vi odlat blommor och grönsaker i bokstavsordning. Men några bokstäver har olyckligt hamnat fel! Sex gåtor leder dig till ett Nyckelord som du spar och tar med dig när du fortsätter vandringen genom trädgården.

När du är klar med hela Trädgårdsvandringen tar du med nyckelordet och alla andra utmaningar till Växthuset vid Stora Entrén. Där kommer du bli belönad!

 

KNAK - kreativ naturkontakt, för barn och vuxna  (I Tröskladan vid Lilla Entrén och badplats)
Har spindlar mustasch? Vilken trädstam är lenast? Vilka pinnar kan vi fläta med? Hur många gröna färger finns det? Vilka knoppar luktar mandel? Experimentera, undersök, och skapa i naturmaterial med våra handledare, varje lördag kl. 13 i sommar! Föranmälan kan göras i utställningen som är öppen alla dagar från 4 juni eller till 076 204 75 97. Här finns inspiration till vad du kan göra i naturen under besöket på Wij Trädgårdar eller i någon skogsbacke där du bor.

Mer information på www.konstochlandskap.se

 

Skogen sjunger 

En skog i textila tekniker med barnen i centrum. Utställning i Tröskladan vid Lilla Entrén och badplats.
32 konsthantverkare i alla åldrar har skapat en skog i textila tekniker; virkning, stickning, ryat broderat mm. En fantasifull och inspirerande upplevelse för små och stora, en skogspromenad bland myror, myrstack, stubbar, stenar, träd, fåglar, fågelbon, fågelholkar och svampar.

Mer information www.konstochlandskap.se

 

Lekplats

Vi har en stor fin lekplats med rutschbana, klätterställning och gungor att släppa loss i.


Grisar

Bredvid lekbacken finns en inhägnad med busiga Linderösvin.

 

Badplats

Vid den Lilla Entrén finns en härlig badplats med strand och brygga. Toalett och möjlighet att byta om finns i närheten.

 

Picknick

Du är välkommen att äta matsäck överallt på Wij Trädgårdar.

 

Toaletter och skötbord

Toaletter finns vid Stora entrén, Lilla entrén, vid restaurangen och vid cafét. På entrétoaletterna finns det skötbord.

 

Inträde

Gratis för barn upp till 16 år

 

Barngrupper från förskolor

Liksom andra barn under 16 år har Barngrupper från förskolor fri entré till Wij Trädgårdar. Anställda på förskolan och även privat dagbarnvårdare har fri entré i tjänst, tillsammans med barnen.

 

Övrigt

Ockelbo IF arrangerar Ugglerace för barnen, gå-lunka-spring på Wij Trädgårdar. Festis och bullar till alla deltagarna i racet. Datum för 2016 är ännu inte bestämt.

 

 

Fotograf: Peter Petrowskji