Psst! Blommorna höjer sina röster

Lika fantastiskt och lika jävligt som livet i övrigt

Kan jag gå här ibland rosor när världen ser ut som den gör? Ett skavande samvete som väcker en och annan insikt. Som att trädgård helt enkelt är lika fantastiskt och precis lika jävligt som livet i övrigt.

I år låter vi blommorna berätta

Kan trädgården med alla sina växter berätta något om samtiden, världens tillstånd och alla de tankar och känslor vi går omkring och bär på? De har ju trots allt också sina berättelser, sina egenheter, styrkor och svagheter. I år lägger vi därför örat till och får höra dem berätta. 

 

Kören av röster blir lång

Det är ringblommorna som vandrat in ifrån trakterna kring medelhavet och direkt accepterats i våra folkhemsrabatter. Morötterna ifrån Afghanistan som trots att de måste tillbringa hela sina liv under jorden slipper både oro och ängslan i en ljusskygg tillvaro. Dom är ju så goda och nyttiga! Här finns de invasiva växterna, de som trivs bäst i sina likars sällskap, osv, osv. Kören av röster kommer att bli lång.

 

Får hjälp av Greider, Unnes och Krantz

Det är Elin Unnes, Göran Greider, Lars Krantz och trädgårdsmästarna på Wij som ska hjälpa blommorna att höja sina röster. Trädgårdsmästarna på Wij har tack vare projektet börjat odla en ny och djupare relation till trädgården med alla sina växter. Det är både roligt och berikande.
 
Som Tage Danielsson skriver:  
”….se här din svåra roll: att inse världens lidande med glädjen i behåll”.