Folkteatern på Wij Trädgårdar
i Ateljén, Stora Entrén, 12 september kl. 19.00
Boka din biljett på

bokning@wij.se eller 0297-554 20

Vuxen: 150kr
Ungdom t.om. 26 år /studerande: 80kr


Landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen
Landet Inuti är platsen du för alltid kommer att sakna när du inte längre är där. En berättelse om festfyllda bygdegårdar, vidsträckta landskap och varma händer mot frostbitna skägg. Historier om människor som simmar mot strömmen där flödet av berättelser är som starkast. "Är det bara i staden jag kan bli hel? Måste jag flytta till stan för att få leva som jag vill? Alla flyttar ju - har jag ens ett val? Du ska få ett liv i storstan, säger de, här finns ingen framtid för en sån som du.”
Landet Inuti är en föreställning om mötet mellan den vi är och hade kunnat vara, om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen.

Under 2016 har det konstnärliga teamet för Landet Inuti träffat människor på en mängd orter i Sverige med syftet att ta del av människors egna historier om att lämna, att stanna och att återvända. Dessa berättelser och erfarenheter utgör grund för föreställningen.

2014 iscensatte delar av samma konstnärliga team (Joakim Rindå, Mattias Brunn, Victor Wigardt) "Vårt förakt för svaghet" på Skärholmen Stockholms Stadsteater. Föreställningen turnerade till många orter i Sverige och fick ett varmt mottagande från både publik och press och valdes även som en av de bästa föreställningarna till Bibu, scenkonstbiennal för barn och unga. Mårten Andersson har setts i en mängd riksteaterföreställningar, regisserat och medverkade senast i föreställningen Dagbrott som turnérade hösten 2016. Landet Inuti är en samproduktion mellan Folkteatern i Gävleborg och Riksteatern.

Av Joakim Rindå, Victor Wigardt, Mattias Brunn och Mårten Andersson.

Se trailer här

Reportage om föreställningen:

Presscitat:
 • "Ett brandtal för att få älska vem man vill - var man vill" / Blekinge Läns Tidning
 • "Det är godmodigt, varsamt, vemodigt och vackert, välformulerat och ofta roligt när små dråpligheter lockar till varma skratt" / Sundsvalls Tidning
 • "Landet Inuti går rakt in, omöjligt att värja sig." / Smålandsposten
 • "En generöst givande, fantastiskt välspelad och väl avstämd föreställning." / Hallands Nyheter
 • "Det är nära, tätt och trovärdigt." / Corren
 • "Betagande om att välja livet i periferin" / Norrbottenskuriren
 • "Modig inbjudan till samtal om bögen med fjällkor" / Länstidningen Östersund
 • "Landet Inuti är en enormt välarbetad pjäs och har bakat in många känslor samtidigt och sätter flera gånger huvudet på spiken. Humor och allvar blandas och tack vare den intima stämningen så kommer jag på mig själv med att ha en klump i halsen och fuktiga ögon till och från. Den berörde mig djupt och den känslan vet jag att jag ej var ensam om där /… / Så nu ber jag er läsare att lägga Landet Inuti på minnet och ta er till närmsta plats där de ska uppträda. Ni kommer inte att ångra er, jag lovar." / Östersundsposten
 • "Queer i landsort. Enkel men stor teater om längtan och identitet" / DN
 • "Roligt och mörkt om HBTQ på landsbygden" / Gefle Dagblad
 • "Det är något befriande med att en pjäs om bögen och flatan i byn blir en pjäs om oss alla."/ Expressen