Malin Hermansson blir ny VD för Wij Trädgårdar


Foto: Ockelbo kommun

Wij Trädgårdar kan nu presentera sin framtida vd - Malin Hermansson, 44, från Ockelbo
"Målsättningen är att Wij Trädgårdar ska bli den främsta besöksparken i Sverige. Och vi ska ha roligt på vägen!", säger Malin Hermansson. Under 2016 har Hans Bandhold varit engagerad som tillförordnad VD för Wij Trädgårdar, för att se över struktur, ekonomi och finansiering, samt delta i rekryteringen av en ordinarie vd. Nu är processen klar: från 1 januari 2017 är Malin Hermansson från Ockelbo utsedd till VD för besöksparken.

Malin Hermansson kommer närmast från Sandvik
Där har hon de senaste tio åren haft olika roller inom kommunikation, marknadsföring och att leda förändringsprocesser för flera affärsområden i koncernen. Dessförinnan arbetade hon elva säsonger vid Kungsbergets skidanläggning och har därmed lång erfarenhet av en upplevelsebaserad och säsongsbetonad turismverksamhet. "Det är inom turismen jag har min själ och mitt hjärta, och jag brinner för mötet med kunden. Det känns fantastiskt att få det här drömuppdraget på hemmaplan", säger Malin Hermansson.

 


Pernilla Hålén styrelseordförande i Wij Säteri AB är mycket nöjd med rekryteringen

"Malin Hermansson uppfyllde våra önskemål när det gäller ledaregenskaper, ekonomi, kommunikation och erfarenheter från besöksnäringen. Det känns spännande att rekrytera en VD som bor i Ockelbo och har en naturlig anknytning till Wij Trädgårdar. Jag känner mig trygg och har fullt förtroende för henne", säger Pernilla Hålén.

Malin Hermansson kommer att gå in jämte tillförordnad VD Hans Bandhold under slutet av året för att fasas in i verksamheterna.

 

Text av Elina Sorri






« Tillbaka