Vi följer utvecklingen och anpassar vår verksamhet på bäst sätt, utifrån omsorg såväl för er besökare som för oss som arbetar på Wij Trädgårdar. Samtidigt känns det angeläget för oss att kunna bibehålla hög service och ett fint erbjudande till er som  önskar så.

Det viktigaste för oss alla är att ni besökare bara kommer till oss när ni är friska och pigga. Detsamma gör vi i personalen. På plats tar vi sedan hand om er på bästa sätt utifrån de restriktioner som finns. Vår erfarenhet hittills är att ni besökare är pålästa och omsorgsfulla. Ni sköter er jättefint och det är er väl förtjänt till en stunds avkoppling och rekreation.

Läs mer i detalj om varje funktion nedan.

RESTAURANGEN

Vi erbjuder fortsatt lunchservering och det i form av bordsservering för att undvika köer.  Här finns extra stationer för handhygien och vi markerar fint för att påminna er om att hålla respektfullt avstånd.

Nu när värmen anlänt har vi placerat möbler på våra uteserveringar med gott avstånd så ni som suktar efter solen kan njuta utomhus.  Inne i restaurangen har ytorna delas in i mindre sektioner med en enskild fika-hörna, en liten matsal samt stora matsalen med luftig möblering.

Alla menyer går att få med som pick-nick låda om ni föredrar att äta i enskildhet istället för att gå inomhus. (Lådor och tallrikar m.m. därtill i återvunnet och komposterbart material!)

Vid våra grillkvällar erbjuder vi fortsatt en härlig buffé. Värdar finns på plats för att i lugn och ro eskortera ett sällskap i taget fram för att lägga för maten. Goda avstånd hålls mellan varje sällskap.

TRÄDGÅRDARNA – FRISKA OASER MED RYMD OCH HÖJD

Wij Trädgårdar är en oas för er besökare där ni fritt kan vandra utomhus, utan risk för trängsel eller smittspridning. Här finns gott om plats för alla.

På Herrgårdsplanen står möbler uppställda för en luftig vilopaus, toaletter finns på flera ställen i parken. Se markeringar på kartan ni får när ni anländer till entrén.

Just intill Barnens trädgård finns uppklippta solgläntor i höggräset. Där får ni en helt egen picknick-rundel för ert medhavda fika om ni inte vill gå in i restaurang eller caféer.

GUIDADE VISNINGAR

Ja, vi genomför guidade turer, men inte riktigt som vanligt. Grupperna är begränsade i antal och föranmälan kan vara bra att göra för att säkra sin plats. Guiderna har rymliga ställen som lämpliga stopp och med hjälp av högtalare kan alla höra väl även med distans. Sedan påminner vi er när vi rör oss om var ni bör vara extra aktsamma med avstånd.

En ny guidning som vi erbjuder i år är en kortare, stående guidad tur som sker på Ekbacken med fin utsikt över trädgårdarna. Här ges en 30 min lång överblicksberättelse för den som vill undvika trängsel, eller som inte vill gå vare sig långt eller länge. Därefter står det var och en fritt att strosa åt det håll man vill för att fördjupa sig.

NÖJESEVENEMANG

Nej, tyvärr blir det inga stora sådana i dessa tider.  Det känns tråkigt, men samtidigt ansvarstagande. Till dess vi vet när kan dra igång igen planerar vi på så att ett härligt innehåll kan bjudas ändå i mindre format, utomhus och utan täta samlingar. Se varje respektive arrangemang i kalendern för mer detaljer. Självklart skall trädgårdarna och parken bjuda på utomhusaktivitet, rekreation och fägring även i år.

LOGI OCH MÖTEN

Vi behåller för närvarande vår möjlighet till boende och möten för dem som så önskar och säkerställer att hygienkraven är bästa tänkbara, att ni har en luftig och säker miljö.

TRÄDGÅRDSUTBILDNINGEN

Den 1-åriga trädgårdsutbildningen på Wij Trädgårdar i samverkan med Bollnäs Folkhögskola bedrivs enligt rekommendationer nu till merparten på distans med dispens för utomhusaktivitet i mindre grupp. Inte helt lätt, men vi skall få det att fungera för våra elever på bästa sätt.