Sommarens utställningar 2020

Seyda

’Seydas värld’

Wij Valsverk, 20 juni – 16 augusti

Sida Mohammad, eller Seyda som han kallar sig som konstnär, är född och uppvuxen i Syrien men har bott i Gävle i många år. Mest känd är han kanske för sina vassa satirteckningar som ifrågasätter regimen i hemlandet. I Wij Valsverk visar han storformatigt och färgstarkt måleri som kontrasterar bra mot lokalens mörker. Vi får även ta del av några skulpturer och designobjekt. Som konstnär arbetar Seyda främst för mänskliga rättigheter, kvinnorättigheter, demokrati och mångfald.

Det blir ingen vernissage utan drop-in under hela utställningstiden (personal säkerställer att max 50 personer vistas i lokalen samtidigt). Istället satsas det på ’finnissagen’ den 16/8, med en konsert av kurdiska musiker – där Seyda själv deltar på Saz.

 

Ida Björs

Utställning i Ateljén  25/7–  6/9

Illustratör och konstnär från Järvsö.

”Jag gillar att teckna. Jag trivs när jag får lägga färger, när linjen börjar sjunga, när jag hittar dom där viktiga spännpunkterna som gör att ett ansikte blir rätt eller ett bens vridning eller vad det nu kan vara. Det gillar jag. Och så gillar jag att man som illustratör kan uppfinna världen på nytt, varje dag precis som man vill ha den i alla fall på en tvådimensionell yta.”

Mer information om utställningen kommer inom kort. Läs mer om Ida Björs här